Jaaropleiding – Leef je lijf! 

Deze opleiding combineert de kracht van verbindend communiceren met de wijsheid van het lichaam. Je krijgt een stevige basis in beide domeinen en groeit doorheen het jaar tot inzicht en toepassing in je eigen werkveld, je eigen leven.
De opleiding biedt ruimte om het aangereikte te integreren in jouw eigen situatie. Vanuit je hart krachtig in je werk en leven staan, je doelen en dromen vinden en ervoor gaan. Je leert door concrete handvaten in dans en verbindende communicatie benoemen wat er in je leeft, waar je grens is, hoe je verantwoordelijkheid kan nemen voor je dromen en hoe je dit kan doen.
Beide docenten werkten een nieuwe methode uit waarin ze elkaars domein ondersteunen. 

De opleiding omvat:

  • begeleiding door twee ervaren docenten
  • 9 dagen groepssessies
  • 1 individuele coaching verbindende communicatie
  • 1 individuele coaching lichaamswerk
  • opdrachten voor thuis
  • syllabus

Doelpubliek: Mensen die houden van leven en groeien, hongerig zijn naar vernieuwing binnen hun eigen expertise, bereid zijn te groeien in een uitdaging en graag beweging en taal implementeren in hun expertise.

Deelnameprijs: plustarief 850€ – standaardtarief 777€ – reductietarief 700€. Je hebt de mogelijkheid om een voorschot te betalen van 255€ bij inschrijving

Data: zaterdagen: voorzien in voorjaar ’25- data volgen
Plaats: De Stal, Laarstraat 24, Ranst
Docenten: Suzanne Demesmaeker en Bernadette Gysels ontmoetten elkaar in 2015 in een dansproject. Ze volgden nog vele andere stages  bij elkaar. De interesse was gewekt. Intussen begeleidden ze tal van mensen doorheen Leef je Lijf. Mensen ervaren de combinatie als zeer verhelderend en versterkend op een wonderlijke manier.

Enkele getuigenissen:
“Als hoofd-mens-vrouw schreef ik me impulsief in voor de week leef je lijf in Frankrijk. Het stukje verbindend communiceren sprak me aan, dat lijf-deeltje zou ik er wel bijnemen. De werkelijke verbinding die er kwam was echter met mijn lichaam. Via subtiele bewegingen bracht Suzanne me bij pijn, verdriet, schaamte maar ook bij overgave, kracht, vertrouwen. Naadloos sloot Bernadette aan met zachte, liefdevolle communicerende inzichten. Eén geheel “body, mind and soul”. ”   Ingeborg.

“Ik volgde in 2020 de introductie en de vervolgcursus ‘verbindend communiceren’ bij Bernadette. Met vallen en opstaan trachtte ik verbindend te communiceren met anderen in het leven van elke dag. Bij deze uitdaging merkte ik dat ik het soms moeilijk had om te voelen wat ik nodig had, wat mijn grenzen zijn en dat mijn verstand en de jakhals vaak de regie overnamen. Ik las de uitnodiging van ‘leef je lijf’ en ik dacht: ja, misschien kan dans mij wel dichterbij mezelf brengen. Met een bang hartje schreef ik in want ik wist niet of ik wel dansen kon en ik had er totaal geen ervaring mee. Deze vrees bleek ongegrond want iedereen heeft een lichaam waarmee je dansen kan en veel meer… ik ervaarde dat ik mezelf kon uitdrukken in het dansen, dat ik al dansend mijn gevoelens, behoeften en grenzen daadwerkelijk kon voelen in elke vezel van mijn lijf. We werden zo goed ondersteund door Suzanne en Bernadette dat ik mij kon overgeven zodat ik in contact kwam met mijn creativiteit, mijn speelsheid, mijn levensenergie. Ik koester elke dag deze nieuwe ervaring van mijn unieke zijn en wil vanaf nu vanuit dit totaal bewust-zijn in het leven staan en mij verbinden met anderen. Dit voegt een nieuw dimensie toe aan mijn levensstijl en om dit nog meer te laten doordringen in elke vezel in mijn lijf schreef ik me vandaag in voor de jaartraining ‘leef je lijf’. Ik kijk er echt naar uit om deze ontdekkingsreis naar en in mezelf verder te zetten.”   Patricia. 

Ik kwam naar de inleidende opleiding om te leren me beter uit te drukken en meer nog te leren luisteren naar andere.
Het was dan ook met deze verwachtingen dat ik de eerste dag naar Ranst vertrok.
Eenmaal aangekomen in de gezellige en rustgevende Stal kreeg ik een warm welkom van Bernadette.
Dit was het begin van 2 zeer leerrijke dagen.

Na deze 2 dagen kom ik thuis met iets dat mijn verwachtingen ver overstijgt.
Hoewel ik mentaal uitgeput ben, ben ik zeer dankbaar!
Ik heb niet alleen de bouwstenen gekregen voor een betere communicatie en om te luisteren naar een andere.
Ik heb mezelf veel beter leren kennen, ik begrijp mezelf beter en heb nu de mogelijkheid om andere nog beter te leren kennen en te begrijpen.

De kennis die ik afgelopen 2 dagen heb vergaard had ik graag 25 jaar geleden al geleerd.
Hoewel ik het verleden niet kan veranderen, kan ik wel zeggen de toekomst te gebruiken om deze vaardigheid verder te ontwikkellen.
Dit zal me zeker helpen in mijn behoefte om begrepen worden, om samen te werken, in zelfexpresie en zo veel meer.

Bernadette je bent een bron van inspiratie.
Je hebt mij opstap gezet naar een andere manier van communiceren en leven.

Ik denk niet dat ik het nog moet zeggen, maar ik doe het toch ik raad deze manier van leven ten sterkste aan!
En als er iemand is die je op weg kan zetten is dat Bernadette
!

Joris

Waarschuwing : gevaar voor verslaving.

Een behoefte aan duidelijke samenwerking zorgde ervoor dat ik de opleiding verbindende communicatie gevolgd heb. Ik verwachtte een geweldloze assertiviteitscursus en kreeg in de plaats een bewustwordingsproces.

Op de stoel van het zelfmededogen ontstaat er ruimte om achter oordelen en vooroordelen te kijken . Het is juist de mildheid voor jezelf die maakt dat je de ander met meer begrip bejegent.

Bernadette ondersteunt (ook ongemakkelijke) interacties binnen de groep op een verbindende wijze.

Het mooie kader van De Stal maakt het plaatje compleet.

Leen