LEEF JE LIJF ! De Luxe

 

Deze stage rijgt dans aan verbindende communicatie. 

Datum:  Maandag 19 augustus tot vrijdag 23 augustus 2023
Plaats: Atelier Blanchefosse
Rue de l’abbaye 4, Blanchefosse et BaY, Frankrijk.
​​

“Leef je lijf! de luxe” is een samensmelting van dansen, praten, schrijven en vakantie nemen. In de ruime aangename danszaal van Atelier Blanchefosse beleven we “Leef je lijf! de luxe” ten volle.
Voor de middag en in de late namiddag is er sessie, na de middag een lange pauze waarin je vrij bent om te rusten of erop uit te treken in de omgeving.
We dansen en praten. We praten en dansen. We delen wat er in ons leeft in dans en woord. Het helpt je bewust worden en groeien.
Je kijkt op een milde manier naar jezelf en de ander en krijgt een taal aangereikt die je helpt verwoorden wat er in je leeft.
Door stil te staan bij je eigen behoefte communiceer je helder en kom je dichter bij je lijf.

​Doelgroep: voor mensen met of zonder ervaring, met of zonder schroom en vooral veel zin om even de diepte in te duiken. Je doet mee vanuit je eigen fysieke mogelijkheden.

Docenten: Suzanne en Bernadette Gysels ontmoetten elkaar in 2015 in een dansproject. Ze volgden nog vele andere stages  bij elkaar. De interesse was gewekt.
Suzanne begeleidt je in de dans. Ze vertrekt van hedendaagse dans en improvisatie en begeleidde tal van stages in binnen en buitenland. Ze staat bekend om haar veilige aanpak.

Suzanne: Ik ondervond de voorbije jaren dat verbindend communiceren me ondersteunt bij de uitdagingen van het leven. Dans biedt me de ruimte om emoties te kanaliseren, om mijn lichaam aan het woord te laten en in het nu te zijn. Voor mij werkt dans als een meditatie. Mijn denken vond rust dankzij verbindend communiceren zoals ik het bij Bernadette meemaakte. Ik kreeg terug mijn energie en mijn goesting.

Bernadette begeleidt de verbindende communicatie. Ze staat garant voor een veilige en heldere aanpak.
Samen hebben ze zin om op een speelse manier te werken naar bewust worden.

Bernadette: Wat ik vanbinnen ervaar, leerde ik verbindend te verwoorden. Daardoor groeit mijn empathie voor anderen. Mijn passie is mensen hierin inspireren. Het dansen begeleid door Suzanne geeft er een zeer waardevolle dimensie aan. Beleving en beweging worden één! “Leef je lijf” staat voor de bevruchting van dans en communiceren.

Een deelnemer: “Als hoofd-mens-vrouw schreef ik me impulsief in voor de week leef je lijf in Frankrijk. Het stukje verbindend communiceren sprak me aan, dat lijf-deeltje zou ik er wel bijnemen. De werkelijke verbinding die er kwam was echter met mijn lichaam. Via subtiele bewegingen bracht Suzanne me bij pijn, verdriet, schaamte maar ook bij overgave, kracht, vertrouwen. Naadloos sloot Bernadette aan met zachte, liefdevolle communicerende inzichten. Eén geheel “body, mind and soul”. ”   Ingeborg.

Meer over de plek die ons ontvangt:
Atelier Blanchefosse is een vluchtstrook voor de randstad, prachtig gelegen in de Franse Ardennen. Rust en de wijdsheid van het landschap dragen bij aan inspiratie, concentratie en kwaliteit. Een bruisende plek waar je los komt van de druk van onze maatschappij.

Deelnameprijs inclusief verblijf:
meerpersoonskamer 840€

éénpersoonskamer 940€