WAT IS VERBINDENDE COMMUNICATIE?

 

Verbindend Communiceren is de taal die ons begeleidt in het uitdrukken van wat er in ieder van ons leeft. Dr. Marshall Rosenberg is de grondlegger van het gedachtegoed “Geweldloze Communicatie”. Als ervaringsdeskundige heeft hij van zijn persoonlijke levensvragen zijn levenswerk gemaakt. “Waarom zijn bepaalde mensen in staat mededogend door het leven te gaan en andere minder of helemaal niet?” Door deze vraag te onderzoeken kwam hij bij de kern: universele behoeften, wel of niet ingevuld, dit maakt het wezenlijk verschil.

Hoe meer persoonlijke behoeften er zijn ingevuld, hoe meer we verbinding hebben met onszelf en daardoor ook met de anderen. Alle handelingen (die in ons hoofd leven) die we al dan niet uitvoeren en alle gedachten die we al dan niet uitspreken, zijn te herleiden tot aandacht vragende behoeften. Hiervan bewust worden verrijkt ons leven enorm.

Vanaf het moment dat ik deze manier van in het leven staan ontdekte, veranderde mijn leven drastisch. Het besef dat enkel ik verantwoordelijk ben voor mijn behoeften was even slikken en leren met vallen en opstaan. Nu sta ik mijn kracht als nooit tevoren! De creator  in mij wordt gezien door mezelf en dus ook door het grotere geheel.

De extra winst is het inzicht dat ik niet verantwoordelijk ben voor de beleving van de anderen. Sindsdien is mijn “rugzak” draagbaar, overzichtelijk en helder.

Graag inspireer ik jou om deze “way of life” te ontdekken!