ZOMERSTAGE ‘LEEF JE LIJF’

Een reis door je lichaam in verbindende communicatie.
Deze unieke cursus legt de link tussen danstaal en verbindende communicatie, lichtvoetig en met een sprankel vakantie.
Wat leeft er in mij? Hoe toont zich dat in beweging? Kan ik ruimte en vrijheid ervaren?
Welke behoefte schuilt er achter mijn beweging? En hoe kan ik me daarvan bewust worden?
We vertrekken van de dans en leggen daar de kracht van verbindende communicatie naast.
Het helpt je bewust worden en groeien.
Je kijkt op een milde manier naar jezelf en de ander en krijgt een taal aangereikt die je helpt verwoorden wat er in je leeft.
Door stil te staan bij je eigen behoefte communiceer je helder en kom je dichter bij je lijf.

Suzanne begeleidt je in de dans. Ze vertrekt van hedendaagse dans en improvisatie en begeleidde tal van stages in binnen en buitenland. Ze staat bekend om haar veilige aanpak. Lees meer over Suzanne op haar website De Danserij.
Bernadette begeleidt de verbindende communicatie. Bernadette over zichzelf:

“Van nature ben ik een zoeker. Op zoek naar mijn ware zelf en het verruimen van mijn bewustzijn kwam ik in aanraking met “Geweldloze Communicatie” van Marshall B. Rosenberg. Ik was meteen gebeten door de eenvoud en de kracht. Voor mij is het “een kers op de taart” na jaren zoeken, leren en groeien met vallen en opstaan. Op die manier vind ik woorden die me losmaken van de dualiteit. Woorden die me helpen uit te drukken wat er in me leeft.
Ik hou van eenheid en licht, vrijheid en harmonie. Vanuit deze behoeften wil ik als trainer graag een bijdrage leveren aan een vreedzamere wereld.”

Bernadette bundelt haar werk in Ruimte voor Verbinding.
Samen hebben ze zin om op een speelse manier te werken naar bewust worden, zodat je je lichter gaat voelen.

Doelgroep: voor mensen met of zonder ervaring, met of zonder schroom, en vooral veel zin om even de diepte in te duiken.
Docenten: Suzanne Demesmaeker en Bernadette Gysels. Beiden hebben een hart voor dans en houden van speelsheid. Ze leerden elkaar kennen tijdens een choreografieproject van Suzanne en werden nieuwsgierig naar elkaars werk. Suzanne volgde intussen de tweedaagse intro, de vijfdaagse verdieping en een vervolgtraject van drie dagen verbindende communicatie bij Bernadette. Ze krijgen er steevast energie van. Heerlijk!

Praktisch

Datum: vrijdag 21 augustus 2020 tot en met dinsdag 25 augustus 2020
Plaats: De Stal-Ruimte Voor Verbinding, Laarstraat 24, 2520 Ranst
Prijs
Inhoud: Hedendaagse dansimprovisatie, verbindende communicatie en een sprankel vakantie